Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه با کاهش بی‌سابقه ارزش پول ملی ایران، روسیه و ترکیه نسبت دلار، میزان واردات آذربایجان از این کشورها افزایش پیدا خواهد کرد و بدین ترتیب حجم خارج شدن ارز از آذربایجان هم افزایش خواهد یافت. ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴ بین الملل آسیا-اقیانوسیه اروپا نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل تسنیم، «قباد عباد اوغلو» اقتصاددان جمهوری آذربایجان در مورد احتمال کاهش ارزش پول ملی این کشور گفت: کاهش ارزش منات (پول ملی آذربایجان) تنها به عوامل اقتصادی بستگی ندارد بلکه عوامل سیاسی نیز در آن دخیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار کاهش ارزش منات در کوتاه‌مدت وجود ندارد اما این کاهش غیرقابل اجتناب است. اگر قیمت نفت در جهان کاهش پیدا کند، سقوط ارزش منات خیلی زود اتفاق خواهد افتاد. یکی از عوامل کاهش ارزش منات، افزایش واردات به آذربایجان خواهد بود، به گونه‌ای که آذربایجان در حال حاضر هم با مشکل تأمین ارز برای واردات مواجه است. در سه ماهه اول امسال میزان واردات به آذربایجان نسبت به سه ماهه اول سال پیش، 45 درصد افزایش یافته است. به طوری که در سه ماهه اول سال جاری، 2 میلیارد و 192 میلیون دلار میزان واردات به آذربایجان است که این میزان در دوره مشابه سال قبل، 1 میلیارد و 512 میلیون دلار بود. یعنی بیش از 680 میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است.
«المان رستم اف» رئیس بانک مرکزی آذربایجان در یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به ثبات ارز در این کشور اعلام کرد: هیچ دلیل اساسی بر کاهش ارزش منات وجود ندارد. تقریباً یک سال است که قیمت منات نسبت به دلار ثابت مانده است. همچنین انتظار افکار عمومی برای افزایش قیمت دلار نیز کاهش یافته است. در سه ماهه اول سال جاری میلادی، ذخایر ارزی آذربایجان 2 میلیارد دلار افزایش یافته و به بیش از 44 میلیارد دلار رسیده است. اگر در قیمت جهانی نفت کاهش اساسی صورت نگیرد، ذخایر ارزی آذربایجان در سال جاری افزایش خواهد یافت.
«طغرل ماشاللی» تحلیلگر اقتصادی آذربایجان با اشاره به اینکه دولت آذربایجان در ثابت نگه داشتن قیمت ارز دخالت می‌کند، گفت: قیمت دلار از آوریل 2017 تا آوریل امسال ثابت باقی مانده است. این مسئله نشان می‌دهد که بانک مرکزی آذربایجان قیمت دلار را تنظیم و مدیریت می‌کند. چون در سال‌های گذشته قیمت دلار با افزایش حداقل 17 درصدی مواجه می‌شد. نرخ واقعی دلار بالاتر از نرخ اعلام شده است و ارزش منات حداقل 12 درصد می‌تواند کاهش پیدا کند.
«ناطق جعفرلی» تحلیلگر اقتصادی آذربایجان در صفحه فیس‌بوک خود نوشته است: با توجه با کاهش بی‌سابقه ارزش پول ملی ایران، روسیه و ترکیه نسبت دلار، میزان واردات آذربایجان از این کشورها افزایش پیدا خواهد کرد و بدین ترتیب حجم خارج شدن ارز از آذربایجان هم افزایش خواهد یافت. همچنین تولیدات داخلی کاهش می‌یابد، چرا که واردات کالای مشابه از همسایگان، خیلی به صرفه خواهد بود. از طرف دیگر جو روانی ناشی از افزایش دلار در روسیه، ترکیه و ایران باعث افزایش خرید دلار توسط مردم آذربایجان خواهد شد.
گفتنی است که به دلیل کاهش قیمت نفت، ارزش پول ملی آذربایجان در دسامبر 2015 و فوریه 2016 نسبت به دلار، با دو بار کاهش شدید مواجه شده بود، به طوری که منات نیمی از ارزش خود را در برابر دلار از دست داد. همچنین در 4 سال اخیر 11 بانک آذربایجان به دلیل بحران مالی و اقتصادی ورشکسته شدند.
انتهای پیام/

R1349/P1349/S8,87,89,90/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۵۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • ین ژاپن بالا رفت
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید